De werking van onze zooltjes

Een ergonomische en natuurlijke vorm

De zooltjes zijn ergonomisch, en op een natuurgetrouwe manier vormgegeven. Dit wilt zeggen dat de voeten op de juiste manier worden belast en ontlast. De zooltjes geven enerzijds veel steun op de juiste plek in de voeten en verdelen de druk op een subtiele manier over de voet.

Het normaliseren van de stand van de wervelkolom.

De steun ter hoogte van het hielbeen geeft een prikkel om beide voeten symmetrisch te belasten. Hierdoor ontspant het bekken en de wervelkolom, en functioneert meer in haar natuurlijke vorm. Dit verminderd (spier)pijn als gevolg.

Het rechtzetten van het bekken

De wervelkolom staat op het heiligbeen en het heiligbeen is keurig ingeklemd tussen de 2 bekkenhelften. Uiteraard heeft iedere bekkenhelft 1 heupgewricht. Slecht schoeisel geeft vaak een asymmetrische belasting op het heiligbeengewricht doordat de ene bekkenhelft meer belast wordt dan de andere. De Dr. Worker zooltjes stimuleren de voeten tot een juiste gewichtsverdeling en daarmee een symmetrische belasting van het bekken wat minder (spier)pijn en vermoeide benen / voeten als gevolg heeft.