Orthopedische zooltjes

Hoe werken onze orthopedische zooltjes?

De steunzooltjes van Dr.Worker bieden ondersteuning aan op een natuurlijke manier. Hierbij helpen zooltjes voor platvoeten of voor mensen met een doorgezakte voet de stand van de wervelkolom tijdens zwaar werk, en worden de voeten ondersteund en helpt het bij het rechtzetten van het bekken.

Ontwikkeld door experts

Meetbaar verschil

Onze orthopedische zooltjes zijn ontwikkeld in samenwerking met de experts van het van Rug Expertise Centrum

In deze centra meten ze het verschil van de zooltjes. Keer op keer zijn mensen verbaasd over het resultaat.

Goede zooltjes maken een wereld van verschil:

Last van de Rug, Voeten of Bekken?

De stand van de voeten heeft een groot effect op de bekken, en daardoor de rest van het lichaam.

Slecht schoeisel werkt door in de bekken en rug.

Slecht schoeisel geeft een asymmetrische belasting op het wervelkolom doordat de ene bekkenhelft meer belast wordt dan de andere.

Zet het bekken recht

Het bekken is hoognodig toe aan meer ontspanning, onze orthopedische zooltjes geven een kanteling op het hielbeen, dit leidt tot dat de heupen ontlast

Uitleg door fysiotherapeut Rein-Jan:

Onze eigen Fysiotherapeut legt de werking uit:

Wat Kopers Zeggen:

Echte reviews uit Trustpilot:

Natuurlijke ondersteuning

Voetondersteuning

De orthopedische zooltjes voor mensen met een doorgezakte voet of platvoet worden door ons geholpen. Dit komt namelijk door de vormgeving van de zooltjes, hierbij worden de voeten op een natuurlijke manier ondersteunt.

Veel gestelde vragen:

Alles wat je wilt weten.

Wat doen de zooltjes precies?

De zooltjes zijn ergonomisch op een natuurlijke manier vormgegeven. Dit geeft enerzijds een ontspanning van de voeten en anderzijds veel steun aan de knieën, heupen en wervelkolom. De steunzool zorgt er eigenlijk dus voor dat je gewicht verdeeld is over de voeten en heb je een meer symmetrische druk op de wervelkolom, wij noemen de zooltjes ook wel 'zooltjes voor lage rugpijn'.

Passen ze in elke schoen?

Jazeker, dat is ook het makkelijke. De steunzooltjes zijn gemaakt voor alle schoenen en hebben een universele werking. Wel zo makkelijk toch!

Hoe lang gaan ze mee?

Als inlegzool voor de werkschoen adviseren wij een gebruiksduur van 6 maanden. De inlegzool kan bij het te lang dragen niet meer de ondersteuning geven welke gewenst is.

Voor wie zijn de zooltjes geschikt?

De zooltjes van gemaakt voor elke schoen en zijn daarom voor iedereen geschikt. Mocht je werknemers hebben die last hebben van hun rug. Dan denken wij graag met je mee. Je kunt bij ons pakketten kopen voor al je medewerkers. De inlegzool kan namelijk ook in een werkschoen!

Is het normaal dat steunzolen pijn doen?

Dit kan zeker het geval zijn, de eerste 7 tot 10 dagen kunt u wat last krijgen van spierpijn in bijvoorbeeld uw kuiten, hamstrings of uw onderrug. Een gemiddelde inlooptijd van onze steunzooltjes is gemiddeld twee weken.

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen?

Wilt u de steunzolen schoon houden? Dan adviseren wij de steunzolen altijd met de hand te wassen en zorg ervoor dat zooltjes dan ook op een natuurlijke manier drogen.

Levertijd 1-2 werkdagen
30 bedenktijd & Gratis retour
Gratis verzending vanaf 50 euro.

Aangesloten fysiopraktijken:

Verkocht in fysiopraktijken door heel het land

Hoe is Dr.Worker ontstaan?

Rein-Jan Elenbaas is al jarenlang fysiotherapeut en heeft dan ook de Dr.Worker inlegzool ontwikkeld. Als fysiotherapeut heeft hij al vele verschillende klachten behandeld. Hij is vooral geïnteresseerd in de chronische aspecifieke been- en rugklachten. Dit zijn vooral klachten die al jaren bestaan maar dan zonder een duidelijke oorzaak. Rein-Jan bleef maar klachten krijgen over dat de stand van de voeten bij vele patiënten niet goed waren. Die hebben een groot effect op de stand van het bekken. Vele negatieve effecten komen kijken bij een scheef bekken, denk hierbij aan een mechanische van de rug en de mate van dorbloeding en bezenuwing in de benen.

Rein-Jan zag deze klachten en is op onderzoek gegaan, hij werkte met een team van experts en zo zijn de Dr.Worker steunzooltjes ontstaan. Wij horen u al denken ‘maar wat is het verschil dan’? Hier heeft Rein-Jan natuurlijk goed over nagedacht. Bij veel zooltjes zie je dat er onderop het zooltje geen vulling zit. Via de vulling hoor je druk op de voeten te zetten en zorg je ervoor dat het bekken weer in originele positie terecht hoort te komen. Bij de steunzooltjes van Dr.Worker is er wel sprake van vulling in de steunzool.

Wat doen wij als fysiotherapeuten?

Soms, heel jong, of, vaak wanneer mensen ouder zijn, gebeurt er iets waardoor wij als fysiotherapeuten aan het werk moeten:

een verstuikte enkel wordt getaped.

een rug die vast schiet maken we los.

een schouder die uit de kom schiet, trainen we weer sterker.

Maar wat gebeurt er precies in het lichaam?

​Het lichaam blijft staan door de vorm van onze botten en gewrichten in samenhang met de krachtsluiting van onze spieren. Onze lichaam reageert alleen niet goed op stress, laat dit nou net in de moderne maatschappij plaatsvinden. Mensen eisen teveel van zichzelf in zaken bij familie, sport, werk, gezond blijven en natuurlijk corona die ons allen heeft geraakt. Het lichaam heeft hierom dan ook een gelijke verdeling van het lichaamsgewicht nodig. Dit zal gaan over de beide voeten. Dr.Worker is er natuurlijk voor iedereen, maar vele mensen hebben dus last van doorgezakte voeten of platvoeten. Maar wat wordt er nou precies mee bedoeld? Bij een doorgezakte voet heeft u last van een scherpe, brandende pijn onder -en boven de bal van uw voet. Platvoet doet de naam echt eer aan. Je voet heeft een bepaalde boog nodig, dit voorkomt klachten in natuurlijk de voeten, knie, heup, voetboog, kuit en onderrug.

Ontwikkeling van de Dr. Worker steunzooltjes

Rein-Jan is in samenwerking met een zooltjes fabrikant begonnen en heeft zo de steunzolen ontwikkeld. Veel zooltjes zijn gemaakt van schuimproducten of van leer. Het geheim van Dr.Worker zooltjes zit hem in de kunststof cup die natuurlijk is vormgegeven maar ook ergonomisch. De voeten worden hierdoor op de juiste manier belast en ontlast. De steunzooltjes geven enerzijds veel steun op de juiste plek in de voeten en verdelen de druk op een subtiele manier over de voet. De zooltjes zorgen dan ook voor een lage rugpijn. De Dr.Worker zooltjes stimuleren de voeten tot een juiste gewichtsverdeling en geven daarmee een belasting van het bekken wat leidt tot minder (spier)pijn en vermoeide benen / voeten als gevolg heeft.

​Wij van Dr.Worker staan altijd voor u klaar. Staat u al klaar voor u zelf?

Ontdek de zooltjes